Bloeddrukmeters

Vandaag is het niet altijd nodig om de arts te vragen om bloeddrukmetingen met korte tussenpozen door te voeren. Het is veel gemakkelijker om een bloeddrukmeter te kopen die bedoeld is voor thuisgebruik. In onze Online thuiszorgwinkel vindt u een breed scala aan verschillende abloeddrukmeters en polsbloedrukmeters voor thuis. Bepaal tussen apparaten voor de meting op de bovenarm of op de pols en tussen volautomatische en mechanische producten. Meer informatie

Praktische bloeddrukmeters voor thuisgebruik

Steeds meer mensen hebben last van hoge bloeddruk (hypertensie) en moeten daarom regelmatig hun bloeddruk meten en monitoren. Dit kan makkelijk van thuis met een automatische of manuele bloeddrukmeter.

Betrouwbare metingen ook met polsbloedrukmeter

De arts meet gewoonlijk de bloeddruk op de bovenarm, maar veel huishoudelijke apparaten zijn ontworpen om de meting op de pols uit te voeren. Dit type meting wordt al lang als minder betrouwbaar beschouwd. Ondertussen bevestigt professioneel onderzoek dat een hoogwaardige polsbloeddrukmeter net zo nauwkeurige resultaten kan leveren als een bloeddrukmeter voor de bovenarm. Vertrouw op ClaraVital voor kwaliteit: een meetapparaat zoals de Visocor HM50 van het bedrijf UEBE biedt u een volledig automatische meting waarvan de nauwkeurigheid klinisch is getest. Verder is het display volledig automatisch en omvat niet alleen de bloeddruk maar ook de polsmeting. Vanaf de leeftijd van 60 raden we echter aan polsmetingen te vergelijken met die van de bovenarm, omdat verschillende leeftijdsgerelateerde omstandigheden een negatieve invloed kunnen hebben op de polsmeting.
Let op: Bij het meten aan de pols moet de pols op hartniveau zijn zodat de juiste waarden kunnen worden gemeten. Plaats indien mogelijk uw hand op een tafel of iets dergelijks om dit mogelijk te maken.

Bloeddrukmeter voor de bovenarm

Ook is de meting op de bovenarm met de producten van vandaag voor elk zelf vrij eenvoudig. De manchetten zijn gemaakt van een huidvriendelijk materiaal en zijn voorgevormd. Het resultaat is dat u de manchet uzelf om de arm legt alsof u alleen bent. Met een volledig automatische bloeddrukmeter zoals het Visomat Comfort Form van UEBE, loopt de meting ook vanzelf. Naast de gemeten bloeddruk wordt ook een praktisch verkeerslicht weergegeven, waarmee de gemeten waarden direct kunnen worden geschat. Natuurlijk vindt u ook mechanische meetinstrumenten voor gebruik op de bovenarm in het assortiment van onze online winkel voor medische artikelen. Een speciale extra functie is de UEBE Visomat Medic. Deze behaalt net zo nauwkeurige resultaten als de verpleegkundige en is ook geschikt voor het meten van de bloeddruk bij hartritmestoornissen dankzij de geďntegreerde stethoscoop met precisie-manchet.

Metingen op de bovenarm - hoe werkt het?

Bij het meten op de bovenarm zijn de drukgolven (oscillaties) meestal zeer betrouwbaar om te meten. De opblaasbare manchet onderbreekt de bloedstroom gedurende een korte tijd, zodat de slagader wordt afgezet en er geen bloedstroming merkbaar is. Vervolgens wordt de lucht stuk voor stuk van de manchet losgemaakt en gemeten. Alle visomat bloeddrukmeters meten volgens deze methode.

Bloeddruk meten - rechts of links?

Over het algemeen maakt het geen verschil aan welke kant u de bloeddruk meet. Het is echter raadzaam om bij de eerste metingen te controleren of en op welke arm de bloeddruk hoger is en deze kant te gebruiken voor toekomstige metingen. Als er een verschil groter is dan 10 mmHg tussen de twee zijden, moet u een arts raadplegen om mogelijke medische aandoeningen uit te sluiten.

Wanneer moet u bloeddruk meten?

Om zinvolle en vergelijkbare waarden te verkrijgen, is het raadzaam om de bloeddruk regelmatig en onder dezelfde omstandigheden te meten. De meeste bloeddrukmeters hebben de mogelijkheid om 60 of 120 waarden op te slaan voor een of meer gebruikers en weergeven gemiddelden. Dit geeft u een nog beter overzicht van uw bloeddrukwaarden.

SELECTIECRITERIA VOOR DE JUISTE BLOEDDRUKMETER

Bij het kiezen van een bloeddrukmeter dienen de verschillende voor- en nadelen alsmede de verschillende toepassings- en gebruiksmogelijkheden tegen elkaar te worden afgewogen. Het zegel van goedkeuring van de European High Pressure League is een waardevol hulpmiddel voor oriëntatie omdat het alleen wordt toegekend aan apparaten die voldoende nauwkeurige waarden bieden. Daarnaast moet u overwegen of u de meting liever uitvoert op de pols of op de bovenarm. Dan is er de vraag welke waarden een rol voor u spelen. Het spectrum varieert van het eenvoudig meten van de hartfrequentie en bloeddruk via de detectie van atriale fibrillatie tot de Korotkow-meting (bijv. UEBE visomat dubbel comfort). Het intelligente opblazen van de manchetten van b.v. UEBE biedt extra comfort en hoge meetnauwkeurigheid. Als u het apparaat altijd in beweging wilt hebben, is de UEBE visomat handy de optimale oplossing.

Meten met een mechanische bloeddrukmeter

Meten met een mechanische, zelfs handmatige, bloeddrukmeter vereist een beetje oefening en routine. Alleen als u bekend bent met het pompen van de bloeddrukmeter en doorgaat met pompen, bijvoorbeeld als het meetproces een beetje ongemakkelijk aanvoelt, krijgt u de juiste meetresultaten. Bovendien is een mechanische bloeddrukmeter alleen nuttig als u de bloedstroom correct kunt interpreteren, wat merkbaar is aan een kloppend geluid. De mechanische bloeddrukmeter werkt alleen met behulp van een stethoscoop boven de tijdens het pompproces wordt de bloeddruk bepaald. Natuurlijk is het net zo belangrijk voor een betrouwbare meting die u op de juiste manier op de stethoscoop kunt zetten, de wijzers van de manometer duidelijk kunt herkennen en de waarden dienovereenkomstig kunt interpreteren. Als u aan deze vereisten voldoet, is een handmatig model, zoals de UEBE Visomat Medic Home, een goedkoop alternatief. Het is ook vermeldenswaard dat automatische bloeddrukmeters de bloeddruk op dezelfde manier bepalen, maar dan zonder handmatig pompen en het gebruik van een stethoscoop gemakkelijker maken.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Bloeddrukmeters am 20.09.2018
Loading ...