Zitkussen & rugkussen

Bij ons vindt u een breed assortiment zitkussens en rugkussens. Deze dienen vooral om uw rug te verlichten en te stabiliseren en een rechtopstaande houding te bevorderen. Daarnaast omvat ons assortiment auto kussnes en draaibare kussens voor een beter in- en uitstappen, evenals wigkussens die rugpijn voorkomen en, dankzij hun ademende bovenlaag, vocht verdrijven. Meer informatie

Diverse zitkussens en rugkussens voor een gezonde houding

Met de juiste zitkussens blijft u rechtop zitten en kunt ontspannen over een langere periode, zelfs als u al klachten hebt. Daarmee u van uw zitkussen kunt genieten zijn er verschillende modellen beschikbaar. U kunt kiezen uit draaibare kussens, speciale rugkussens en wigkussens.

Functies van zitkussens en rugkussens

De toepassingen van een zitkussen voor medische doeleinden zijn talrijk. Ze ondersteunen rechtop zitten en verlichten zo de wervelkolom en de rugspieren. Ofwel gebruikt u zithulpmiddelen om pijn te voorkomen of gebruikt u ze om reeds bestaande symptomen te verlichten. Vooral bij lange zitactiviteiten thuis of op kantoor kan een zitkussen, zoals de Sitty basic wigkussen als een optimale oplossing dienen, omdat de rugvriendelijke zit wordt bevorderd. Er zijn dus een paar redenen waarom ergonomische kussens, wigkussens en rugkussens handig voor u kunnen zijn:

  • dankzij hun ondersteunende en verlichtende functie,
  • omdat zitkussens een rechte houding bevorderen,
  • het risico op het ontwikkelen van klinische hyperlordose (convexe kromming van de wervelkolom) neemt af,
  • omdat ze flexibel zijn (kantoor, reizen, thuis, onderweg) en
  • het ademende oppervlaktemateriaal zorgt voor langere prestaties en ontspanning.

Zitkussens voor alle vereisten

Het bereik van zit- en stoelkussens varieert van ontspanning en wigkussens tot heupondersteunende en anti-decubituskussens. U hebt de mogelijkheid om uit verschillende functies te kiezen en een overzicht te krijgen van verschillende kleuren, vormen en materialen. De productbeschrijvingen helpen u om het beste zitkussen voor uw behoeften thuis, onderweg of op kantoor te vinden.

Rugkussens voor minder rugpijn

Rugpijn en nekpijn zijn een constant probleem, vooral bij rigide kantoorwerk. In het ideale geval moet de positie van de stoel om de 15 minuten worden gewijzigd of moet voor korte bewegingsperioden worden gezorgd. Bovendien helpen rug- en nekkussens om de rug te verlichten en pijn te voorkomen. Het Sitty mobiele wigkussen is met name geschikt voor lange autoritten. Het dempt schokken en beschermt de wervelkolom. Of u kunt een opblaasbaar wigkussen gebruiken. Het ondersteunt een optimale houding en voorkomt een kromme rug. Als u last heeft van schijfproblemen, is de aanschaf van een met lucht gevuld zitkussen de moeite waard. Aan de ene kant bevordert het zogenaamde wiebelige kussen een dynamische zit- en rechtopstaande houding, aan de andere kant ontlast het de tussenwervelschijven, ondersteunt het de balans en versterkt de kernspieren.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Zitkussen & rugkussen am 25.04.2019
Loading ...