Wandelstok

Als u last heeft van permanente beperkingen van het bewegingsapparaat, dan is een wandelstok de optimale oplossing voor u. Ga terug naar de veiligheid van het dagelijks leven en steun en bevorder uw mobiliteit met een van onze praktische en modieuze wandelstokken. In ons assortiment vindt u een selectie mooie en functionele wandelstokken en bijpassende accessoires. Meer informatie

Basic wandelstokken

In ons basis assortiment vindt u een verscheidenheid aan...

Premium wandelstokken

In deze categorie vindt u hoogwaardige en heel aantrekkelijke...

Veilig en mobiel in het dagelijks leven met een elegante wandelstok

Een wandelstok is vandaag meer dan een onaantrekkelijk hulpmiddel. Hij is meer een aantrekkelijke accessoire voor u wat tegelijkertijd u steun bij het lopen en staan geeft. Wat een mooi combinatie van hulp en design!

Modieus en medisch effectief - de wandelstok

Wandelstokaccessoires - Handlussen voor meer veiligheid

Handriemen voor wandelstokken houden elke wandelstok op uw hand. Leg de lus om je pols en voorkom dat je wegglijdt of je wandelstok verliest terwijl je onderweg bent. Naast praktische handlussen kunt u ook stokhouders kopen in onze ClaraVital thuiszorgwinkel. Deze zijn gemakkelijk te installeren op een rollator, rolstoel of thuis. Dus je wandelstok heeft altijd een vaste plaats en kan niet worden neergehaald.

De juiste wandelstok

Een veilige stand en een veilige wandeling zijn de belangrijkste functies die uw wandelstok u moet bieden. Zodat u kunt profiteren van alle voordelen van uw wandelstok, raden wij u aan om op het volgende te letten bij het kopen van een wandelstok:

De selectie van de wandelstok
Bij het kiezen van de stick moet u weten welke taken en functies de wandelstok in uw dagelijks leven moet beheersen. Waar wil je je wandelstok voor gebruiken en welk materiaal past het beste? Overweeg de verschillende functies, zoals een geïntegreerde stoel of paraplu. Voor bus, trein of automobilist kan de inklapbare wandelstok handig zijn!Waarom een ??houten wandelstok? Hout is een "levende" grondstof, die ondanks de stabiliteit en duurzaamheid zeer flexibel is. Bovendien zijn wandelstokken van hout milieuvriendelijk. Het gevoel van houten wandelstokken wordt door veel gebruikers als prettiger ervaren dan met stokken van metaal.

Waarom een ??wandelstok van licht metaal?
Licht metaal, zoals aluminium of koolstof, heeft enkele voordelen. Lichtmetalen wegen bijvoorbeeld heel weinig, maar ze hebben een hoge mate van stabiliteit en kunnen vaak gemakkelijk en snel individueel worden aangepast.

De juiste omgang met de wandelstok is de alfa en de omega

Kategoriebild_Gehstoecke

Wist u dat een goede wegligging een verschil kan maken? Vermijd slechte houding door aandacht te schenken aan het volgende:
Uw middelvinger, ringvinger en de pink omsluiten het handvat. De wijsvinger en de duim zijn uitgestrekt en raken het handvat.
Gebruik uw wandelstok altijd aan de andere kant van uw zwakke kant. Dus als je linkerbeen zwakker is, gebruik dan de wandelstok aan de rechterkant als ondersteuning. Plaats de wandelstok altijd tegelijkertijd op het andere been. Voor een adequate belasting van de wandelstok en het lichaam moet de wandelstok altijd dicht bij het lichaam worden geleid, recht naar beneden en niet diagonaal naar buiten. Zorg ervoor dat het gewicht zo verticaal mogelijk op de wandelstok wordt geplaatst.

Onderhoudsinstructies voor wandelstokken

Is de wandelstok beschermd tegen vocht?
Het is geen probleem om door de motregen te gaan. Vermijd echter aanhoudend en aanzienlijk vocht.

Hoe bewaar ik mijn wandelstok correct?
Vermijd enorme hitte. Leun niet met uw stok tegen de kachel en neem hem niet mee naar de sauna. Zelfs direct en sterk zonlicht kan de kwaliteit van uw wandelstok verminderen.

Hoe kan ik mijn wandelstok schoonmaken?
Neem een ??vochtige doek en een zachte doek en veeg je stok af met de doeken. Bewaar uw wandelstok niet onder stromend water!

Mijn zilveren greep begint! Wat kan ik doen?
U kunt in de handel verkrijgbare zilveren poetsdoeken of zilvermiddelen gebruiken. Het is geen speciaal verzorgingsproduct voor wandelstokken nodig.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Wandelstok am 20.09.2018
Loading ...