Krukken

Krukken kunnen uw dagelijks leven aanzienlijk vergemakkelijken. Dit is onafhankelijk ervan of u krukken na een operatie of als ondersteuning bij berperkte mobiliteit. Met krukken kunt u de comfortabelere vorm van opluchting voor u kiezen. Meer Informatie

Krukken helpen u uw onderste ledematen te ontlasten

Verhoog uw mobiliteit ondanks ongemak in de benen, knieŽn, heupen of voeten en bescherm uw gewrichten. Of het nu na sportblessures, een operatie of leeftijdsgerelateerde mobiliteitsbeperkingen zijn, krukken zijn een uitstekende partner om pijn te voorkomen en het lichaam van de nodige opluchting te voorzien.

Krukken als optimale loophulpmiddelen

Krukken kunnen in verschillende typen worden verdeeld. Er zijn klassieke krukken en krukken voor onder de arm, die qua uiterlijk en functie van elkaar verschillen. Hier vindt u beide soorten krukken en een paar meer speciale krukken. De modellen worden meestal aangeboden als een paar. Vaak zijn krukken slechts tijdelijk nodig, bijvoorbeeld na een operatie. Als u de krukken echter permanent gebruikt, bijvoorbeeld als gevolg van leeftijdgerelateerd ongemak, moet u voorzichtig zijn bij het kiezen van het juiste model en, indien nodig, medisch advies inwinnen.

Oksel- krukken sparen de polsen

De axillaire krukken zijn een betere keus voor u, vooral als u vaak aan ongemak in de polsen lijdt. Uw lichaamsgewicht is gelijkmatig verdeeld, rechts en links en ondersteund door schouders. Deze vorm van krukken zijn meestal erg licht en voor een comfortabeler gevoel is de ondersteuning onder de oksels voorzien van een zachte rubberen vulling. Vooral bij de okselkrukken moet u de juiste hoogte instellen. Dus let hier op! Dit is vaak mogelijk onafhankelijk door een eenvoudig aanpassingsmechanisme. Een maattabel kan verdere hulp bieden.

Krukken - het gewicht ligt op de handen

Uw krukken zijn juist als u handig op de krukken leunt met uw handen aan de ergonomisch gevormde handgrepen. Zowel de nek als de schouderzone worden hier beter beschermd in tegenstelling tot de okselkrukken. Vaak zijn de krukken voorzien van reflectoren, waardoor ze ideaal zijn beschermd, zelfs in het donker. U bent dus duidelijk zichtbaar voor andere weggebruikers. Zelfs krukken zijn meestal erg licht en kunnen handmatig worden aangepast aan uw lichaamslengte.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Krukken am 20.09.2018
Loading ...