Incontinentie

Vele, die van incontinentie betrokken zijn, weten, op grond van het vaak verzwegen "taboethema", nauwelijks de grote keuze aan nuttige incontinentie hulpjes, die online thuiszorgwinkel, zoals ClaraVital, bieden. Daarbij reiken de hulpjes van de incontinentie bekleding, zoals incontinentie slips, over talrijke incontinentie matrasbeschermers tot aan incontinentie zwemkleding. Vindt u bij ons de artikelen die uw sleur verlichten en nuttige hulpjes uitmaken. Meer Informatie

Bekkenbodemtrainer & Co.

Om incontinentie te voorkomen of de last van incontinentie te...

Incontinentie matrasbeschermers

Speciale matrasbeschermers bij incontinentie zijn een ideale...

Incontinentie zwemkleding

Het is onze wens dat u de optimale incontinentiezorg voor u...

Incontinentie hulpjes - grote keuze, hoog nut

Meer mensen dan bekent hebben last van ten misnte één vorm van incontinentie. De meeste mensen die er last van hebben willen er niet over praten en kijken naar hulpmiddelen voor het alledagse leven. Wij bieden u incontinentie artikelen die uw actieve leven weer makkelijker maken en uw echte hulp bieden.

Incontinentie of urineverlies - hoog aantal van betrokkenen

Exacte cijfers naar het thema incontinentie zijn er alleen in luttele landen van de Europese Unie. Enige schappen rekenen echter met schattingen van wereldwijd ca. 50 - 200 miljoenen betrokkenen. Omdat met het thema incontinentie vaak een uitgesproken schaamte gevoel van de betrokkenen voortgaat, ligt het onbekend aantal waarschijnlijk duidelijk hoger. In Nederland laten zich er jaarlijks ca. 64 000 nieuwe betrokkenen van een huisarts behandelen, in Duitsland zijn er in totaal ca. 5-9 miljoenen mensen betrokken van incontinentie.

Incontinentie - in elke leeftijd en in elke impact

De kans op incontinentie en de impact, die ermee gepaard gaat, neemt doorgaans toe met de leeftijd. Dus zijn er ca. 7,6% van de 40-jarige vrouwen en ca. 1,7% van de 40-jarige mannen betroffen van het thema incontinentie. Bij de tachtigjarige zijn er daarentegen al 40%. De impact wordt vastgesteld volgens de gemiddelde hoeveelheid aan het urineverlies en maakt bij de keuze van opzuigende incontinentiehulpjes een nuttige richtwaarde uit. De indeling van de incontinentiegraad gebeurd in drie ofwel vier klassen. De "eerste" incontinentieklasse wordt genoemd als druppeltje-incontinentie. In deze ligt het urineverlies per incontinentieaanval bij onder 50 ml. De geschikte incontinentiehulpjes zoals incontinentievoorzetten bieden in deze klasse doorgaans een zuigvolumen van ca. 150 ml. De tweede incontinentieklasse wordt genoemd als incontinentiegraad 1. In deze bedraagt het urineverlies per plasdrangaanval ca. 50 - 100 ml, passende producten beschikken algemeen over een zuigvolumen van onder 300 ml. Van de incontinentiegraad 2 spreekt men bij een urineverlies per aanval van 100 - 250 ml. Opzuigende incontinentieproducten van deze klasse beschikken over een zuigvolumen tussen 300 en 750 ml. Bij de incontinentiegraad 3 ligt her urineverlies per aanval bij over 250 ml, de incontinentieluren en pants van deze klasse hebben doorgaans een zuigvolumen van over 750 ml.

Hulpjes bij incontinentie - handige helpers, ook voor de sleur

Om de dagelijkse heggen te aankunnen en zich erbij veilig te voelen, zijn er naast de "gebruikelijke" incontinentiehulpjes handige dagelijkse hulpjes, zoals de incontinentieslips. Deze dienen als extra bescherming tegen het vrijkomen van vloeistoffen, zijn makkelijk een eenvoudig in de handhaving en de pleging. Gewoonlijk worden ze in talrijke materialen, zoals katoen, PVC of PU aangeboden. Ook urinalen kunnen juist in de huiselijke omgeving een zinvol hulpje zijn en de hygiënische omgang met het thema incontinentie verlichten. In het bereik van incontinentiebedbescherming zijn er talrijke hulpjes, zoals incontinentieonderlagen of ook matrassenbeschermingsbekledingen. Zelfs voor het bezoek van het zwembad hebben slimme vervaardigers, zoals de firma Suprima, onopvallende en zinvolle incontinentie-zwemkleding ontwikkeld, die een duidelijk stuk van leefbarheid en vrijheid kan terugbrengen. Snort u nu in het sortiment van ClaraVital en vindt u de geschikte incontinentiehulpjes.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Incontinentie am 25.04.2019
Loading ...