Hallux valgus

De hallux valgus beschrijft een misvorming van de balteen en leidt in veel gevallen tot pijn en loopproblemen. Niet alleen in Nederland is de verkeerde positie een van de meest voorkomende voetziekten. Hallux Valgus kan snel tot een operatie leiden als de symptomen onbehandeld blijven. Om ervoor te zorgen dat de dingen niet verdwijnen, heeft ClaraVital een schat aan toevoegingen die hallux valgus voorkomen en bijdragen aan een succesvolle behandeling. Meer informatie

Hallux valgus schoenen

Hallux valgus schoenen om pijn en ernstige gevolgen te voorkomen...

Hallux valgus spalk & Co.

Een veeltal aan mensen lijdt aan hallux valgus pijn en hebben in...

Hallux Valgus - Corrigerende oplossingen

Wat is hallux valgus?

Hallux valgus is de medische term voor een chronische misbilding van de grote teen. De grote teen (hallux) maakt plaats voor de voet buiten in de richting van de andere tenen en blijft daar. Deze verkeerde positie, waarbij de grote teen een hoek maakt in de richting van de aangrenzende tenen, wordt de valguspositie genoemd. In de meest voorkomende vorm van hallux valgus, ontwikkelt zich de valguspositie in het gebied van de grote teengewricht. Deze verbindt het eerste middenvoetsbeentje met de basis van de grote teen. In een gezonde voet vormen de middenvoetsbeen- en teengewrichten een grotendeels rechte lijn, maar niet bij de valguspositie.

Hallux valgus schoenen

Lopen met een scheve teen is vaak moeilijk en pijnlijk. De juiste schoenen bij hallux valgus bieden u stabiliteit en strakke tenen. Vooral geschikt zijn speciale Hallux Valgus-schoenen, gezondheidsschoenen of stretchschoenen. In ons assortiment vindt u een ruime keuze aan modieuze en medisch effectieve speciale schoenen.
Deze schoenen onderscheiden zich door:

  • een binnenwerk zonder vervelende naden,
  • een zachte vulling,
  • het gebruik van flexibele en ademende materialen voor een optimaal voetklimaat
  • vervangende voetbed
  • en de mogelijkheid om individuele inlegzolen te gebruiken


Een tip voor het kopen van schoenen: probeer nieuwe schoenen in de namiddag of 's avonds als je voeten langer en breder worden naarmate de dag vordert.

Hallux valgus spalk, hallux bandages & Co.

Naast het juiste schoeisel helpen Hallux bandages, Hallux spalken of speciale teenzolen ter compensatie van de verkeerde uitlijning van de voet, druk en wrijving. Hallux bandages stabiliseren en verlichten de metatarsus door de dwarse boog op te richten. Een spalk van Hallux Valgus, die 's nachts of overdag kan worden gedragen, fixeert de teen in een anatomisch correcte positie en verbetert de rollende beweging tijdens het hardlopen. Baalsteunen en teenpads zorgen voor een natuurlijke teenpositie, corrigeren hun positie in de schoen en voorkomen zo drukpunten en pijn.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Hallux valgus am 20.09.2018
Loading ...