Hallux valgus spalk & Co.

Een veeltal aan mensen lijdt aan hallux valgus pijn en hebben in veel gevallen zelfs een operatie nodig. Hallufix, de absolute expert in het veld, heeft echter speciale hulpmiddelen ontwikkeld in de vorm van hallux bandages, hallux spalken en andere nuttige producten om te helpen bij de langetermijncorrectie van de hallux valgus. Zoek in ons assortiment en vindt een veeltal aan oplossingen rond de hallux valgus. Meer informatie

Hallux valgus spalk & Co. - de ideale oplossing bij hallux valgus problemen

Hallux valgus kan met behulp van kleine hulpmiddelen, zoals een hallux spalk, worden voorkomen of verbeterd worden. Daarnaast kunnen deze artikelen zoals de Hallufix hallux valgus spalk niet alleen voor preventie worden gebruikt, maar ook postoperatief.

HALLUX VALGUS - HANDEL SNEL

Veel mensen hebben last van de zogenaamde hallux valgus, een vervorming van de grote teen. Het dragen van strakke, puntige schoenen en hoge hakken is niet altijd de oorzaak voor de vervorming, maar kan de vorming van een beginnende hallux valgus aanzienlijk bevorderen. Bij het kiezen van schoenen, moet je altijd ervoor zorgen dat ze precies passen en niet te klein of te strak zijn. Het metatarsophalangeale gewricht van de grote teen valt gewoonlijk naar buiten in de loop van de ziekte, terwijl de grote teen zelf naar de andere tenen knikt. Als er niet snel actie wordt ondernomen, kan een operatie onvermijdelijk zijn. De Hallufix hallux valgus spalken, hallux valgus bandages en softies zijn bij uitstek geschikt om preventief of postoperatief te worden gebruikt.

SYMPTOMEN EN STADIAS VAN DE HALLUX VALGUS

Eerste fase: de continue druk van de schoenen op het gezwollen basisgewricht van de grote teen veroorzaakt een irritatie van de huid. Daarom kan in deze fase zelfs lichte pijn tijdens het lopen worden gevoeld. In dergelijke gevallen kan de halluxvalgus al een hoek van ongeveer 20 graden hebben.

Tweede fase: Hoe langer de irritatie aanhoudt, hoe groter de kans dat de onderliggende slijmbeurs zal opzwellen en de onderliggende huid zal aantasten. Een bacteriële bursitis kan het gevolg zijn. Bovendien zijn pezen en ligamenten van de grote teen overbelast en kan een verschuiving van de teen naar binnen worden gezien. In dit stadium bevindt de hallux valgus zich in een hoek van 30 graden, wat pijn veroorzaakt bij elke beweging.

Derde fase: De derde fase van hallux valgus wordt gekenmerkt door de verschuiving van de grote teen boven of onder de aangrenzende teen. Linten en pezen van de tenen worden hier bijzonder beschadigd. Dienovereenkomstig kan een verdoofd gevoel optreden aan de binnenkant van de grote teen. Deze ontwikkeling leidt tot pijn, die zelfs tijdens rustperiodes merkbaar is. Typerend voor een hallux valgus is een afwijking van 50 graden.

Vierde stadium: De vierde en laatste fase van hallux valgus is meestal zeldzaam en gaat gepaard met extreme rekken van ligamenten, spieren en pezen met ernstige pijn. Hier heeft in het meest alleen maar een operatie.

Letzte Aktualisierung der Kategorie Hallux valgus spalk & Co. am 20.09.2018
Loading ...